Op weg naar herstel

De behandeling van Welkracht is gericht op jouw eigen hersteldoelen en sluit aan bij jouw levensverhaal. Jij neemt zo veel mogelijk de regie. Ons behandelteam werkt nauw samen met jouw naasten en andere maatschappelijke organisaties in de wijk. Behandeling is zo lang als nodig en zo kort als mogelijk.

Jouw eerste stap op weg naar herstel

De huisarts kan je verwijzen naar Welkracht. Na aanmelding gaan we in gesprek. Wie ben jij, wat is jou overkomen, wat zijn jouw dromen en wat heb je nodig om die te realiseren? Deze eerste kennismaking is belangrijk want samen gaan we bespreken wat nodig is voor jouw herstel. De uitkomst van het gesprek bepaalt wat herstel voor jou betekent en hoe je daar wil komen. Daarmee is een begin gemaakt met jouw persoonlijke herstelplan. We onderzoeken ook meteen welke mensen in jouw omgeving daarbij kunnen ondersteunen.

Welkracht werkt nauw samen met organisaties en professionele hulpverleners in jouw omgeving. Vanuit dit netwerk kunnen we je op veel gebieden helpen bijvoorbeeld op het gebied van schuldhulpverlening en woonbegeleiding. Maar we staan ook in nauw contact met de sociale wijkteams. Zo word je altijd ondersteund door de juiste persoon en instantie.

We volgen samen jouw herstel en stellen bij als dat nodig is. Uiteraard hebben we daarbij ook oog voor de momenten waarop het even tegen zit. Ons streven is dat jij zoveel mogelijk zelf de regie voert. Over het herstelproces, maar bovenal over je eigen leven.